Vanillacookies with Royal Icing

Vanillacookies 

Vanillacookies with RoyalIcing

 

Idag har jag bakat Vanillacookies med Royal Icing till vårt nyfödda barnbarn. Om en liten stund ska vi åka och hälsa på honom och hans familj. Tänk att få sniffa och gosa med liten nyfödd.  Underbart!

Såhär gjorde jag kakorna,

Kakdegen:

250 gram vetemjöl

1/4 tsk salt

150 gram rumsvarmt smör

140 gram socker

1 ägg

2 tsk vaniljextrakt

Vispa ihop det rumsvarma smöret med socker och vaniljextrakt, kläck i ägget och vispa lite till.
Blanda i vetemjöl,bakpulver och salt och vispa degen smulig. häll ut degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda ihop till en smidig degklump.
Lägg degen att vila i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut de formar du vill ha på kakorna. Baka av i 160 grader ca 15 minuter. Låt kallna och dekorera med din Royal Icing.

Royal Icing:

1 st äggvita

200 gram florsocker

limesaft till konsistens.

Vispa ihop äggvita och florsocker och lite limesaft till en ganska tjock glasyr, färga in den i den färgen du vill ha. Spritsa kakans ytterkanter med den tjocka glasyren och låt stelna.
Rör i lite mer limesaft i resterande glasyr till en pyttelite mer rinnig glasyr och fyll i innanför den glaserade kanten på kakorna. dekorera med strössel, kristyrblommor eller något annat fint.

Kärlek// Betty

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − tio =