Amish Dinner Rolls eller som vi säger här på bonnalandet- Potätebrö.

Alltså det är inte mycket som slår ett alldeles ljummet hembakat bröd, eller hur?
Idag provbakade jag de här Potatisbullarna eller som de heter i Us and A- Amish Dinner Rolls.
Åh herre min je va goda de blev, såå saftiga och fluffiga. Väldigt mycket motsats till de trendiga surdegsbröden, he he.
De här passar perfekt att göra som hamburgerbröd också om man vill eller varför inte korvbröd?
Kanske är det de här bröden som kommer med när Mormor Bättys Kringlor kör sina popupcafè, vi får se.

Ja det har jag ju inte berättat än att jag och min äldsta tös kommer köra ett popupcafè vid några tillfällen i sommar.
Vi har börjat att planera för fullt och det kommer bli så himla roligt. Datumen och platsen är bokade och klara, men det återkommer vi till när det börjar närma sig. Håll Gärna utkik här och på facebook för vi kommer köra lite tävlingar med finfina priser. Jag hoppas verkligen vi ses då!

Tillbaka till Potätebröa, de är väldigt lättbakade, tänk dock på att degen är liite kladdig. den blir bäst då. Och förbered den kokade potatisen.

Såhär gjorde jag,

Amish Dinner Rolls:
Fördeg:
2,5 tsk torrjäst
1.25 dl ljummet vatten
1,25 dl vetemjöl

Tillsätt:
2,25 dl mosad kokt potatis
2 tsk honung
1,5 tsk salt
1 ägg
3 msk smör
ca 6 dl vetemjöl

Blanda ihop allt till fördegen i en deggryta, låt vila i ca 15 minuter, tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda till en smidig deg.
Ställ in hela grytan med ett lock på i ugnen på 50 gr.Låt den jäsa i ca 1 h till dubbel storlek.
Ta ut den färdigjästa degen på ett mjölat bakbord och platta försiktigt till. dela upp i 16 lika stora delar och rulla dem till runda bollar.
Lägg bollarna i en smord liten ugnsform, låt dem jäsa till dubbel storlek i avstängd ugn.
Baka av dem i 210 gr varmluft ca 15 minuter, pensla de färdigbakade bröden med smör medans de är varma. Låt svalna i  ugnsformen.

Lycka till. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tio =