Banana Bundt Cake eller kort och gott Banankaka på ledsna bananer

Banana Bundt Cake
Banana Bundt Cake

 

En saftig Banankaka med choklad och kaffe.

Det är ju lätt hänt att det blir lite bruna bananer i fruktskålarna och istället för att slänga dem kan man ju alltid baka en härlig banankaka.
Den här är magiskt god, det är både choklad, kaffe och grädde i den så den är riktigt sprängfylld med smaker
. Den är ju såklart godast när den är nybakad och fortfarande lite ljummen, kanske med en klick lättvispad grädde till…

Såhär gjorde jag.

Banankaka:

4 st mogna bananer
120 gram choklad
0,5 dl vispgrädde
2 tsk snabbkaffepulver
3 dl socker
150 gram rumsvarmt smör
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Mosa bananerna med en gaffel.
Vispa smör och socker en stund så det blir pösigt, vispa  sedan ner äggen ett i taget.
Slå i de mosade bananerna och blanda runt.
Blanda sedan i vispgrädden och kaffepulvret
Slå i bakpulver, bikarbonat och salt i bananblandningen och rör så det blir jämt fördelat.
Hacka chokladen grovt och blanda  den sen i smeten.
Vipa försiktigt ner mjölet till smeten blivit jämn.
Slå över smeten i en smord och bröad sockerkaksform, baka av kakan i varmluft 175 grader ca 50-60 minuter. Känn med sticka så den är klar.
Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den på ett fat.

Jag har garnerat min med mjölkchokladganache !

Ganache:
 150 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
35 gram smör

Koka upp grädden, ta av grytan från plattan och slå i den hackade chokladen, rör tills chokladen har smält.
Klicka i smöret och rör tills du fått en jämn smet. Låt svalna av lite och dekorera sen kakan med ganachen.

Lycka till. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − fyra =