The Chocolate Cake

Chokladtårta Chocolatecake

The Chocolate Cake

När min minsta dotter fyllde år nu i November och skulle ha kalas, bakade jag en underbart saftig och krämig chokladtårta till henne.
Hon älskar choklad den tösen. Enkel att baka och magiskt god blev den.

Såhär gjorde jag,

Chokladbotten:

4,75 dl vetemjöl

4,5 dl socker

2,5 dl cacao

1 msk snabbkaffepulver

1 msk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 st ägg

2,5 dl grekisk youghurt

3 dl varmt vatten

3/4 dl vegetabilsk olja

1 msk vaniljextrakt

Blanda ihop ihop de torra ingredienserna i en bunke, vispa ihop de blöta ingredienserna i en annan bunke, slå ihop de blöta ingredienserna med de torra och blanda ordentligt.
Dela upp smeten i två stycken 18 cm ringar och baka i mitten av ugnen 175 gr Celsius i ca 35 minuter, känn med sticka så de är klara.
Ta ur de färdigbakade bottnarna ur ugnen och låt kallna helt. Dela sedan varje botten i två delar så att du har fyra delar totalt.
Vispa ihop frostingen.

Frosting:

2,5 dl rumsvarmt smör

150 gram philadelfiaost

2,5 dl cacao

1 msk vaniljextrakt

1 nypa salt

11 dl florsocker

 1 dl vispgrädde

 100 gr choklad

Slå grädden i en gryta och lägg i chokladen, värm försiktigt rörandes till chokladen smält helt. Låt svalna.
Vispa ihop övriga ingredienser till en krämig, fluffig chokladfrosting, blanda sedan försiktigt i den smälta chokladgrädden (ganachen).
Bred ett lager frosting mellan varje tårtbotten och stryk sedan upp tårtan med samma frosting.
Dekorera tårtan som du själv vill. Tårtan håller sig gott två- tre dagar i kylen.
Låt tårtan bli rumsvarm innan du ska äta den och servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Ljuvligt gott!

Lycka till. Kärlek// Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =