Glutenfria Semlemuffins med Himmelskt god fyllning

Semlemuffins Bettys kringlor
Semlemuffins Bettys kringlor
Semlemuffins Bettys kringlor
Semlemuffins Bettys kringlor

Semlemuffins.


De här glutenfria semlemuffinsen är så ljuvligt goda
, enkla och snabbakade är de också. Perfekt om man får oväntat besök och vill bjuda på något riktigt smarrigt.

Såhär gjorde jag,

Muffins:

3 st ägg
2,5 dl strösocker
100 gr smält smör
1 dl mjölk
4 dl Finax eller Semper gl-fria
ljus mjölmix
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk nymortlad kardemumma

Vispa ägg och socker till det tjocknar och blir poröst och ljust.
Rör försiktigt
i det smälta smöret
Blanda sedan i de torra ingredienserna
och rör med en spatel .
Fyll 15 stora muffinsformar ca 2/3 av formen med smet och baka av i 175 grader varmluft ca 15 minuter.

Semlefyllning:

90 gr Sötmandel
1 st bittermandel
30 gram mandelmassa
50 gram socker
40 gram smör
0,5 tsk nymortlad kardemumma
1 nypa vaniljpulver

Mixa all mandel och socker till ett fint mjöl i en hushållsmixer, tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en slät fyllning. Tillsätt mer smör om fyllningen blir för hård.

Skär ur ett lock med en vass kniv i de avsvalnade muffinsarna, fyll med den ljuvliga semlefyllningen, spritsa på vispad grädde runt om och toppa med det utskurna locket. Pudra över lite florsocker.

Lycka till med bakningen. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =