Hajpade Semlor eller vanliga? Det är den stora frågan..

Semlebiskvi
Semlebiskvi

Ja hur vill ni helst äta en Semla?

Får jag själv välja så äter jag helst en Semla med varm mjölk och lite kanel på, det är så man ska njuta av sin semla tycker jag.
För mig är det barndom, jag minns  när pappa kom hem med semlor efter jobbet och vi åt den klassiska hetväggen.
Genom alla åren i bageriet så har jag ju gjort ett antal semlor, det är ju en av höjdpunkterna på året inom kondisvärlden och alla vill ju såklart göra den godaste, maffigaste semlan för att locka kunder.
Vi har faktiskt dock kört med mest
med vanliga semlor och lite wienersemlor i bageriet.
Mycket goda semlor om jag får säga det själv.

Man har ju märkt det senaste inom blogg och instagramvärlden att det är väldigt hypat med semlor just nu och att alla försöker hitta sin grej och framförallt nya sorters semlor.
Ja jag är ju inte ett dugg bättre
, hi hi..klart som sjutton att man vill hänga på den trenden så..
Varsegoda mina kära vänner, här är den supergoda lilla läckerbiten-

Semlebiskvien!!

En kardemummadoftande biskvibotten, en klick hemmagjord semlefyllning, fluffig vispad grädde och doppad i vit choklad.

Såhär gjorde jag!

Biskvibottnar:
250 gr mandelmassa
250 gram strösocker
2 st äggvitor
1 tsk nystött kardemumma

Blanda ihop mandelmassa och socker i en bunke med vinge eller vispar, blanda tills alltihopa gått ihop och är en smidig massa. Slå sedan i en äggvita i taget och blanda tills smeten är smidig. Rör i kardemumman.

Spritsa ut släta rundlar stora (botten) på en plåt och små (lock) på en annan plåt.
baka av i varmluft 180 g ca 15 minuter för de stora och 10 minuter för de små.

Låt dem svalna och gör under tiden fyllning

Semlefyllning:

90 gram sötmandel
1 st bittermandel
30 gram mandelmassa
50 gram socker
40 gram smör

Mixa ihop mandlarna med socker i en mixer med knivarna, låt gå en ganska lång stund tills det börjar bli lite ”oljigt”,mixa sedan i resten av ingredienserna och kör tills du får en fin ganska fast semlefyllning.

Montering:

Vispgrädde
Vit choklad
Florsocker

Gör  små kulor av semlefyllningen och tryck fast på de avsvalnade biskvibottnarna, vispa grädde ganska hårt och spritsa med en stjärntyll runt semlefyllningen, smält den vita chokladen och tunna ut den med rapsolja eller cocosfett, låt svalna lite och doppa sen försiktigt biskvin/grädden i chokladen, sätt på den lilla biskvibotten som ett lock. Strö över lite lite kardemumma och pudra med florsocker när chokladen stelnat.
Det är lite pill med de här godbitarna MEN så värt det när de är klara.
De håller sig sedan i kylen ett par dagar.

Lycka till nu// Kärlek Betty.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =