Heta Kringlor och lite Colombia men vad gör Prästen?

Jalapeno och Prästostkringlor.

I lördags fick vi lunchgäster, underbara svärmor och svärfar. Vi har mycket att prata om efter vår gemensamma rundresa i Colombia, prata om minnen och kolla igenom filmer och lite foton.  Vi har inte setts sen vi kom hem.Vi konstaterade dock med en gång att vi fotat och filmat alldeles för lite, men vi får väl hoppas att alla fina minnen ligger kvar hos oss länge.
Vi är så tacksamma att vi fick möjlighet att åka med till min svärmors hemland och se alla dessa fantastiska platser runtom i landet och alla underbara möten med familjen där
, djupt in i mitt hjärta finns de bevarade var och en.
All den vänlighet vi mötte och hur vi blev mottagna som en självklar del i familjen
. Det är stort.
Jag hoppas så att vi återvänder igen.
Älskade svärfar och svärmor, nu tar vi tag i nästa resa. Hoppas den går dit vi pratade om. Bra idé Bosse!

Tillbaks till lunchen som blev en riktigt härlig vinlunch med massa gott vin, rykande het Chili Con Carne och de långjästa
Jalapeno och Prästostkringlorna jag bakade tidigare den morgonen.

ånga när ni bakar bröd? Jag gör alltid det, det blir lite annan yta på brödet och lite saftigare tycker jag.
När jag sätter in plåten så har jag på högsta värmen och varmluft och fort innan luckan stängs igen så slänger jag in 0,5 dl kallt vatten i botten på ugnen.  De fräser till och ångar på rejält så var snabb med att stänga luckan.
OBS notera att detta förfarandet sker på egen risk och jag gör det enbart på bröd som ska ha en hårdare frasig yta, alltså inte tekakor och dyligt bröd.
Det härliga receptet som jag bakat detta brödet på är enkelt och man kan typ inte misslyckas. Grundreceptet kommer från en av mina stora idoler, den Franske bagaren Sebastien.

 

Såhär gjorde jag:

Jalapeno och prästostkringlor

500gr vetemjöl+ 300 gr vetemjöl
1 gr färsk jäst
500 gr vatten
45 gr salt
50 gr jalapeno
150 gr riven prästost

Blanda 500 gram vetemjöl, vattnet och jästen i en bunke. Den ska vara ganska tunn. Plasta och låt stå framme och jäsa i rumstemperatur i ca 12-16 timmar.

Efter den jäst så länge ska den vara rejält bubblig och ha en doft av surdeg och fördubblat sin volym. Slå nu ut 300 gr vetemjök på bakbordet tillsammans med nästan all ost och all jalapeno och saltet. Gör en grop i mitten och slå i fördegen i mitten av gropen. Blanda ihop till en deg som släpper från bordet. Låt degen sen vila under bakduk ca 30 minuter.

När degen vilat klart sträck ut den lite på längden, skär sen ca 15 smala remsor av degen . Ta en remsa och snurra lite på den och vik den sen dubbel och tvinna och forma till en rund kringla. Lägg över kringlorna på plåtar. Strö över lite mer riven ost över kringlorna och lite svart sesamfrö. Täck plåtarna med bakduk och låt dem jäsa i kylen till nästa dag.
Baka av kringlorna i 250 gr varmluft med ånga (se ovan) ca 20 minuter. De ska vara ganska välbakade.

Prästen då?  Han hamnade i hett sällskap.

 

Lycka till. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tretton =