Ljuvligt goda Sega Jordnötsnittar fyllda med Marabou mjölkchoklad

Sega Jordnötsnittar fyllda med Marabou mjölkchoklad.

Ja vad gör man inte för att hålla värmen i den Sibiriske kylan. Jag var tvungen att ge mig ut på byn idag i kölden, till tippen en sväng och slänga skräp och sen fort in på Ica och handla lite. Jösses alltså, jag höll på att förfrysa. Mycket bättre då att ställa sig vid bakbordet och fylla köket med ugnsvärme och nybakat.
Det blev ett litet jordnötstema idag. Sega Jordnötsnittar fyllda med Marabou mjölkchoklad, toppade med hackade salta jordnötter och chokladknappar och ett vrid med saltkvarnen. Det är inte klokt vad ett litet vrid salt förhöjer kakan.

Såhär gjorde jag:

Recept.
150 gram smör
1,5 dl socker
1,5 dl jordnötsmör
3 msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

100 gram Marabou mjölkchoklad
0,5 dl hackade salta jordnötter
0,5 dl chokladchippits
kvarnsalt

Vispa ihop smör, jordnötsmör och socker tills det är smidigt. Blanda sedan i mjölet och bikarbonat.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, dela den i två delar och rulla ut två ganska tjocka plåtlånga rullar.
Tryck ett hål i mitten längs med hela rullen.
Fyll hålet med bitar av Marabou mjölkchoklad, täck sedan chokladen genom att nypa ihop kanterna på rullen runt om. Lägg över rullen på bakpapperklädd plåt med skarven nedåt.
Platta till rullarna lite på plåten och lägg chokladknappar och hackade jordnötter ovanpå. tryck till lite igen på rullen så dekorationen sitter fast.
Dra ett varv med saltkvarnen över hela rullarna. Baka av kakan i 175 grader varmluft ca 15 minuter.
När kakorna är klara i ugnen ta ur dem och låt dem svalna lite, skär sedan kakorna i snittar.

Lycka till. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 7 =