Mazariner och Katalaner detta ljuvliga bakverk

 

Ljuvliga Pistagekatalaner med Hallon.

Kom i samtal på Instagram häromdagen med https://www.instagram.com/p/Bf6LgvMHDs6/?taken-by=cookiesandsweetsbysimona, hon undrade om man hade nån udda favoritkombination av smaker, då kom jag att tänka på de Pistagemazarinerna vi alltid hade på bageriet. Om det är udda vet jag inte, däremot vet jag att det är en fantastisk smakkombo.
Såklart var jag ju tvungen att testa att baka dem hemma. Dock har jag ändrat receptet lite från originalet.
De blev ju såklart helt fantastiskt goda. Prova vettja!

Såhär gjorde jag,

Mazarinfyllning:
75 gr sötmandel
1 st bittermandel
40 gr smör
0,5 dl socker
1 ägg
Mixa mandeln till ett fint mjöl i en mixer, slå sedan i resterande ingredienser och blanda till en fin smet.

Pistagefyllning:
100 gr pistagenötter
100 gr florsocker
50 gr smör
1 ägg
3 msk vatten
100 gr mandelsmassa
Mixa pistagenötterna till ett fint mjöl, slå i resterande ingredienser och blanda till en fin smet. Slå i lite grön hushållsfärg om du vill ha massan grönare.

Montering:

Smörj Aluminiumformar noga med smör, kavla ut smördeg tunt ca 2 mm (jag använde det här receptet på smördeg http://bettyskringlor.se/lettercake-pa-mitt-vis-en-salt-liten-godbit/ ) Fodra  formarna med smördegen, se till så att hela formen täcks. Fyll sedan formen med 1/3 mazarinfyllning, 1/3 pistagefyllning och slutligen toppar du med en tsk hallonsylt.
Baka av katalanerna i 190 gr varmluft ca 15-20 minuter. Låt dem svalna lite i formen sen slår du ut dem och pudrar dem med florsocker när de kallnat.

Lycka till. Kärlek// Betty

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 17 =