När man inte kan släppa en idè och så blev det en Mutti Pomodoro Cake

The Mutti Pomodoro Cake

Varför i herrans namn göra en tårta med smak av tomat? Ja jag vet inte, jag fick en idè och kunde sen inte släppa den idèn utan var tvungen att prova.
Så fungerar jag.
Jag har faktiskt funderat på den ett tag, velat hit och dit i tanken om hur den ska se ut, vilka smaker som ska kombineras, hur den ska fotas, ja ni hör ju, sån nerd alltså…

Såhär blev den i alla fall . En ganska enkel variant till slut.
En stadig citronkaka som grund, fylld med tomat/vaniljmarmelad och cremecheesefrosting med tomat, toppad med karamelliserade körsbärstomater och macarons fyllda med tomatmarmeladen.
Tårtan var väl egentligen mest som ett experiment och lite lek för mig så jag har inget direkt recept att dela med mig av. Dock kan ni få receptet på marmeladen som är helt ljuvligt god, både som fyllning i bakverk eller som tillbehör till en god lagrad bit hårdost.

Såhär gjorde jag,

Tomat och Vaniljmarmelad:
300 g  Mutti tomater på burk
120 gr syltsocker
1 skalad och hackad citron
zest av 0,5 citron
0,5 tsk vaniljpulver

Öppna burken med de hela tomaterna och ta ur 300 gram ur burken, se till att du bara får med tomaterna och inte juicen de ligger i, mixa dem lätt och blanda i resterande ingredienser i en gryta.
Låt koka ca 10 minuter på medelvärme.
Rör hela tiden och skumma väl.
Låt marmeladen svalna i burk med tätslutande lock.
Förvaras i kyl.

Lycka till. Kärlek//Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =