Sagolikt goda Saffranskringlor med Mandel och Hallonfyllning

 

Sagolikt goda Saffranskringlor med Mandel och Hallonfyllning

saffransbullar

Idag så bakade jag saffransbullar igen, det är ju så himla gott och roligt att prova något nytt. Jag hade hallon över sen tårtan jag gjorde igår till min käre makes arbetsplats så då fick det bli hallonfyllning.
Ja det vet vi ju sen tidigare att Saffran och Hallon är magiskt tillsammans.
Receptet på Saffransdegen har jag använt det som jag hade på Bageriet i alla år. Väl beprövat alltså och framförallt väldigt gott.
En lite tyngre vetedeg.

saffransdeg bettys kringlor

Så här gjorde jag,

Saffransdeg:

5 dl ljummen mjölk

75 gram jäst

200 gram rumsvarmt smör

200 gram socker

1 tsk salt

ca 15 dl vetemjöl

1.5 gram saffran

Blanda alltihop i en degbunke och arbeta degen kraftigt tills den är smidig och glutentrådar bildats.
Ta upp degen på mjölat bord och jäs under bakduk ca 20 minuter.
Under tiden mixar du samman hallonfyllningen.

Hallonfyllning:

150 gram smör

200 gram mandelmassa

2,5 dl hallon (tinade frysta)

1 krm vaniljpulver

1 dl brun farinsocker

1/5 dl strösocker

Mixa ihop allt i en matberedare till en bredbar massa.

När vetedegen jäst färdigt kavlar du ut den till en rektangel, bred på fyllningen på halva degen och vik över.
Sporra ut tunna remsor som du sedan snurrar runt och formar till kringlor.
Lägg på bakpapperklädd plåt och Jäs ca 60 minuter under bakduk.
Baka av bullarna i 230 graders ugnsvärme varmluft i ca 8 minuter. När bullarna svalnat lite penslar du dem i smält smör och doppar dem i strösocker.

saffransbullar

Lycka till nu. Kärlek // Betty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + två =