Tycker du om Amerikanska pannkakor med lönnsirap lika mycket som jag….

Maple Walnut Cookies

Amerikanska pannkakor med nötter, bacon, en stor klick smör och löjligt mycket lönnsirap är ju bara så gott men såklart inte särskilt hälsosamt, och speciellt inte när man försöker hålla nere på kalorierna. Men ibland så unnar jag mig det. En mysig ledig söndag t ex.
Annars gör man småkakor av det.
Inte jättenyttigt det heller…
Helt galet kanske med bacon i kakdegen men det blev verkligen fantastiskt gott.

Om man nu inte smaskar upp kakdegen innan vill säga, jag höjer ett varningens finger.
KAKDEGEN jag säger bara det. Mums!
Superenkla Cookies som man bara rör ihop och bakar av.

Såhär gjorde jag,

,

Maple Walnut Baconcookies:

150 gr rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
0,25 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 dl ljus sirap
1 dl lönnsirap
4,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1,5 dl hackade valnötter
1 dl ljusa chokladknappar
100 gram bacon

Glasyr:
4 msk lönnsirap
1.5 dl florsocker

Börja med att hacka baconet i små bitar och bryn det i en stekpanna till det är knaprigt, låt fettet rinna av på hushållspapper. Vispa sedan ihop det rumsvarma smöret med farinsockret och vispa ca 2-3 minuter, tillsätt ägg, sirap och vanilj och blanda det väl. Tillsätt bacon, salt, de hackade nötterna och chokladknapparna. Sist av allt blandar du ner mjölet och bikarbonaten. Nu är degen ganska kladdig så ställ in den i kylen en timme att stelna lite.
Rulla matskedstora kulor och lägg 8 på varje plåt. Baka av kakorna i 175 grader varmluft va 14 minuter. Låt de svalna på plåt och rör ihop glasyr och sprinkla över kakorna.
Sen är det bara att njuta!

Lycka till. Kärlek//Betty

Maple Walnut Cookies

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =