Vanilla and Blueberryswirl cookies

Vanilla and Blueberryswirl Cookies
Vanilla and Blueberryswirl Cookies

 

Hej och hjälp så längesen jag skrev något på bloggen.
Det är fullt upp i livet med jobbyte, bygga bageri och fixa i ordning råvaror och utenciler. Ragga kunder och alla gamla kontakter inom bagerivärlden och försöka bygga upp en liten verksamhet igen. Jag vill ju så gärna det här och har längtat något enormt efter just det jag nu försöker bygga upp.
Ett litet gårdsbageri där jag kan baka mot beställningar, ha lite direktförsäljningar när andan faller på och köra några popupcafeèr på somrarna.
Många undrar vad som är på gång och 
hur det kommer att fungera, jo- precis som vilket vanligt bageri som helst. Ni ringer mig på Mormor Bättys Kringlor beställer det ni vill ha, jag bakar och ni hämtar upp i Södra Härene på Gårdsbageriet. Man kan också såklart göra en förfrågan via mail på: mormorbettyskringlor@hotmail.com
Betalar gör man via faktura, kontanter eller swish när man hämtar.
Självklart är jag reggad f-skatt och har en  livsmedelsgodkänd lokal.
Så enkelt var det !

Idag har jag bakat lite småkakor hemma. Favoriten är ju småkakor, både att baka och att äta, lol.
Provade att göra en form av schackrutor fast i swirl och med smakerna vanilj och blåbär. De blev såå fina tycker jag och alldeles alldeles utsökt goda.
Jag tog ett vanligt schackruterecept och delade upp degen i två delar, i den ena slog jag i ett krm vaniljpulver och i den andra ett par tsk blåbärssylt

Såhär gjorde jag.

Vanilla and Blueberryswirlcookies:

4.5 dl vetemjöl
1 dl socker

200 gr smör
2 tsk blåbärssylt

1 krm vaniljpulver

Blanda ihop alla ingredienser utom sylten och vaniljen i en degmaskin, låt den gå tills du har en deg.
Ta sedan upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar, blanda in vaniljpulvret i den ena delen och blåbärssylten i den andra.
Kavla yr degarna till lika stora plattor ca 0.5 cm tjocklek. Pensla den vita degen med vatten ovanpå och lägg den lila degen på den vita, kavla lite så de fastnar.
Rulla sedan ihop degarna till en fast rulle, lägg rullen i kylen att stelna en halvtimme. Skär sedan upp kakor av rullarna ca 1 cm breda. Lägg på plåt och baka i 180 grader varmluft ca 12 minuter.

Lycka till. Kärlek//Betty

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + elva =